Het boek 100waard was een groot succes (2e druk zelfs) in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, maar ook daarbuiten. Polderberichten, het nieuwe boek van Ferry Verheij en Bram van der Wal bevat columns van Bram en nieuw: Joost-Jan Kool, een ervaren schrijver met een warm hart voor de polder en poldermensen. De schrijfsels hebben het leven in de polder als startpunt. En natuurlijk doet Ferry de fotografie. Voor dit boek zijn ook gastfotografen Peter Paul Klapwijk, Gyselle Blokland en Lianne van Genderen uitgenodigd. Het boek komt uit begin November 2020.

In Polderberichten verhalen Joost-Jan en Bram van der Wal over de polder. Ferry en zijn collega-fotografen brengen beeldverhalen. Verhalen, columns, onderbroken door foto’s met een eigen verhaal, allemaal berichten gemaakt door mensen uit de polder en in veel gevallen gaan de berichten ook over de polder. De polders van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden met daarin de mooie dorpen waar de schrijvers en de fotografen wonen. Maar de streek is geen must. Soms komen de berichten van hen uit de omliggende steden of zelfs van buiten Nederland.

Alle drie de heren hebben vrijwel hun hele bestaan doorgebracht in groene dorpen achter hoge dijken die machtige rivieren op hun plek hielden. Een oer-Hollands vertrekpunt voor verhalen en beelden die passen bij dit leven op het platteland vaak meters onder de zeespiegel gelegen.  Poldermensen denken en voelen anders dan stedelingen. Waar het verschil ligt?

Stem je ontvanger af op Polderberichten en je kan er zeker meer over zeggen dan ervoor.

Net zoals het boek 100waard gaat Polderberichten veelal over gewone mensen. Zo beschouwen de heren zichzelf ook. Niks meer dan de ander, zo zijn we dat immers gewend in de polder.