Na de boeken 100Waard (2017) en Polderberichten (2020) krijgt het nieuwe boek van fotograaf Ferry Verheij en schrijver Bram van der Wal de titel ‘100Fietsen’.

Een boek over fietsen in brede zin: de kleinheid en grootsheid van fiets en de fietser. Het loopfietsertje, de sprintkampioen, de scholier op weg, de fietsenmaker in zijn werkplaats, het recreantengroepje, de moeder met haar kids in de bakfiets. Het derde deel in de reeks 100Waard brengt de diversiteit en de glorie van het meest gebruikte vervoersmiddel in Nederland en zeker ook in de polders van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden: de fiets.

Geheel in de lijn van de makers van de vorige polderboeken zal 100Fietsen een afwisseling brengen van mooie verhalen en prachtige foto’s over de tweewieler en zijn gebruikers. Het derde boek zal eenzelfde uitvoering, hard kaft, fraai papier, als de vorige uitgaven krijgen. Uiteindelijk zal met 100Fietsen de trilogie compleet zijn als de drie kaften met elkaar op de rug de naam 100WAARD geven! Een gedachte die de makers al stiekem in hun hoofd hadden bij hun eerste boek in 2017. 

100Fietsen zal in de eerste week van november 2023 verschijnen. Na 6 jaar passeren Ferry en Bram met bijna 1200 pagina’s aan verhalen in de rugzak de finishstreep, getrokken op een polderweg tussen de knotwilgen en de roepende kieviten.